Een trio van klein en krachtig: chocolademousse, tiramisu en koffiesabayon

Aantal personen: 
4
Hoeveelheid: 
400 gr
Ingredient: 
fondant chocolade, callets of een blok
Hoeveelheid: 
80 gr
Ingredient: 
margarine of boter
Hoeveelheid: 
4
Ingredient: 
eierdooiers
Hoeveelheid: 
1
Ingredient: 
vanillestokje
Hoeveelheid: 
100 ml
Ingredient: 
room
Hoeveelheid: 
10
Ingredient: 
eiwitten
Hoeveelheid: 
20 gr
Ingredient: 
suiker
Hoeveelheid: 
4
Ingredient: 
eierdooiers
Hoeveelheid: 
4 el
Ingredient: 
suikers
Hoeveelheid: 
4 el
Ingredient: 
witte wijn
Hoeveelheid: 
4 el
Ingredient: 
sterke koffie
Hoeveelheid: 
500 gr
Ingredient: 
mascarpone
Hoeveelheid: 
150 gr
Ingredient: 
speculoos met chocolade
Hoeveelheid: 
2 eetlepels
Ingredient: 
room
Hoeveelheid: 
4 eetlepels
Ingredient: 
amaretto
Bereiding: 
* Chocolademousse: Laat de chocolade au bain marie smelten en voeg boter en de eierdooiers toe. Warm de room op, samen met een vanillestokje. Haal het stokje eruit en meng de room door de warme chocolade. Klop de eiwitten op met de suiker en spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het chocolademengsel. Laat de mousse minstens 4 uur opstijven in koelkast. * Koffiesabayon: Meng de eierdooiers met de suiker, de witte wijn en de koffie. Klop alles op, op een zacht vuurtje, tot een luchtige massa. * Tiramisu: Meng de mascarpone met de amaretto en de opgeklopte room. Stamp de speculoos tot een fijne korrel en meng de helft ervan onder de tiramisu. Spuit met behulp van een spuitzak eerst een laag tiramisu in een rond kommetje, dan een schep speculooscrumble en dan een weer een laagje tiramisu. Laat minstens 5 uur in de koelkast opstijven.
Foto: 
Position: 
3
PublicationElement: